Oleme koostanud programmi silmas pidades erinevaid moevaldkonna huvigruppe, pakkudes inspiratsiooni ja lahendusi, tõstes teadlikkust, kutsudes kaasa rääkima ning ühendades kogukonda, et ühiselt panustada moemaastiku jätkusuutlikumaks muutumisse. Meie festivali programm on läbivalt suunaga keskkonnahoiul ja jätksusuutlikkusel.


FESTIVALI PÕHIPROGRAMM

6. juuni 2024 kell 18.00 (uksed 17.00) Mood-Perfomance-Tants // Osta pilet!
7. juuni 2024 Showroom  //  Osta pilet!
8. juuni 2024 kell 10.00 kogunemine Seminar Greenery  //  Registreeru!
8. juuni 2024 kell 18.00 (uksed 17.00) Antoniuse Moeetendus  // Osta pilet!
9. juuni 2024 kell 18.00 (uksed 17.00) OmaMood  // Osta pilet!

Osta festivalipass!

NB! Festivalipass kehtib põhiprogrammi sündmustele.



FESTIVALI LISAPROGRAMM


1.-31. mai 2024 // Estonian Fashion Festivali 2024. a disainerite näitus
 
Koht selginemisel


1.-30. juuni 2024 // Moeteemalised mininäitused //
HAKI galerii, Aparaaditehas
HAKI galerii on juunis moelainel, kus avatakse kolm mininäitust:
MAIKRO "Fashion Week"
Qummitus "Mood x kosmos"
Viktoria Berezina ja Kaili Kask "12 kuud"
Lisaks eksponeeritakse Soome visuaalkunstniku Kaisu Koivisto taaskasutatud materjalidel põhinevat kiivrite-sarja "Kaitsjad".


4.-5. juuni 2024 // MoeKunstiKino //
Tartu Elektriteater
Filmid kuulutame välja mai alguses!


6.-8. juuni 2024 // PabernukuMAAnia //
Stuudiopood Karud ja Pojad, Aparaaditehas
Mitmed moekunstnikud on tunnistanud, et oma esimesed rõivad on nad loonud paberist nukkudele. Inspiratsioonipäeval tutvustame mitmekesist pabernukumaailma, tuletame meelde lapsepõlveaegset mängu ning inspireerime ise pabernukke valmistama.

Stuudiopood Karud ja Pojad on kunsti ja nostalgiapood, kus valikus on kureeritud valik vintageriideid, mänguasju ja muud. Festivali ajal on stuudiopoes asuvas R galeriis Maris Aare ja Jaanus Kaasiku näitus, mis on loodud suures osas vaid leidobjektidest.


6. juuni kell 17.30-19.30 // Moejoonistamise töötuba //
Tartu Rahvaülikool (Vaksali 7, Tartu)
9. juuni 2024, kell 14-16 // Moejoonistamise töötuba //
 ERM, Ferdinand Linnuse auditioorium
Stilist ja moejoonistaja Kadri Veisner ootab moehuvilisi (sobib täiskasvanutele ja noortele alates 13. a vanusest) akvarellidega maalima, et joonistada moemimme! Kadri õpetab kõigile akvarelli kasutamist ning moemimmu loomist. Eelnevad kunstialased oskused pole vajalikud. Vajalik on eelregistreerimine - kadri.veisner@gmail.com. Osalustasu 35€.

NB! Tööde kuivamiseks peab varuma aega.


7. juuni 2024, kell 13-18 // Disainikirbukas //
Antoniuse õu
Estonian Fashion Festivali esimesed etendused said alguse Antoniuse õuelt ning seal tegutsevad disainerid plaanivad festivali raames Antoniuse õuel moealase melu taastada. Igal disaineril on kappidesse jäänud kollektsioonidest müümata jäänud tooteid, rõivaid, aksessuaare ja kõik need esemed otsitakse nüüd kappidest välja, et kirbukal müüki paisata.


7.-29. juuni 2024 // Reet Ausi pop-up // HOPP DISAIN
Pop-up avamisüritus 7. juunil kell 17, kui esitlusele tuleb Reet Aus’i uus ning innovaatiline 100% ümbertöödeldud teksakangast kollektsioon.
Kõigile disaini-ja moehuvilistele on HOPP disainipood avatud E-R 11-19, L 11-15


7. juuni 2024, kell 17 // 
Design Tour Tartu // alguspunkt Lydia hotelli ees
Disainituur varasuvises Tartus viib Designtours.ee asutaja Piretiga jalutuskäigule läbi toomepuu-lõhnalise Euroopa kultuuripealinna. Külastame neid kohti, mis Piretile, kui pikaajalisele pealinlasele heade mõtete linnas silma jäänud ning südamesse kasvanud. Disainiseiklus saab alguse kell 17 hotell Lydia juurest ning viib läbi vanalinna, Aparaaditehase ja lõpetab ühe maitsva disainampsuga. Teel kohtume erinevate disaineritega, kes tutvustavad nii oma loomingut kui räägivad sellest, kuidas neist disainer üleüldse sai. Loe lisaks ja uudista täpsemalt siin.

Osalemine eelregistreerimise alusel. NB! Kohtade arv piiratud. Oma osalemisest anna teada meiliaadressile piret@designtours.ee, hiljemalt 5. juuniks 2024. a. Osalemistasu 25€. Hinnas sisaldub disainamps ja tervitusjook.


9. juuni 2024 // Loodussõbraliku siiditrüki töötuba //
Kuues Planeet, Aparaaditehas
Kuues Planeet on loodussõbralik särgistuudio, kus kasutatakse ainult orgaanilisi ja / või taaskasutatud materjalidest riidetoorikuid. Lisaks on kõik nende pakutavad tooted valmistatud õiglase kaubanduse kokkulepetest kinni pidades. Trükivärvidel, mida Kuues Planeet kasutab on Oekotex-100 sertifikaat, mis lubab trükkida isegi imikute ujumisriideid (lubatud naha kontakt vee all).

Kogu stuudio toimib mürgivabalt, mis tähendab, et nad ei kasuta värvidega toimetades lahusteid ja muud sarnast keemiat, ainult puhtad värvid ja vesi. Lisaks liigub reovesi läbi settepaakide ning hetkel valmistatakse ette GOTS sertifikaadi taotlemist.

Siiditrükk on üks vanimaid tehnikaid kangaste kaunistamisel. Teeme koos midagi hullu ja teistsugust, lisaks täiesti mürgivabas keskkonnas, kasutades maailmas enim tunnustatud loodussõbralikke trükivärve.


9. juuni 2024, kell 11-16 // Tartu Disainipäev // Antoniuse õu
Tartu Disainipäev toob kokku Tartu ja Tartumaa loomeinimesed: disainerid, käsitöömeistrid ning kunstnikud. Disainipäeva raames toimub üle linna mitmeid üritusi, millest suurem on Antoniuse õuel aset leidev Disainiturg “Pühendusega päranddisainile”.


Lisaks saab Tartus nautida mitmekülgset kultuuri- ja moeelu ning avastada linna eri tahke, hubaseid toidukohti, teha ringkäik kohalikes galeriides ning endale kohalikku disaini soetada. Meie koostööpartnerid pakuvad festivali piletiostjatele mitmeid soodustusi. Vaata lähemalt!